Taiteilijoille

Porin taidelainaamoon voivat tuoda töitään kuvataiteilijat, jotka ovat Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton jäsenyhdistysten jäseniä (PTS, NYTE, PTG, Rauman Taiteilijaseura, Rauman Taidegraafikot, Suomen akvarellitaiteen yhdistys),  tai valtakunnallisten taiteilijaliittojen (TML, STG, SKL, Muu ry. ORNAMO) jäseniä.

Teostietolomakkeet ja muut ohjeet alla.

Porin Taiteilijaseuran jäsen: nyt on mahdollista hakea Taidelainaamoon kuukauden taiteilijaksi, yksin tai ryhmänä

Nyt on mahdolista hakea taidelainaamon kuukauden taiteilijaksi. Hintaan 130€ koko kirjaston kahvilassa sijaitsevan taidelainaamotilan saa kuukaudeksi oman näyttelyn käyttöön. Kuitenkin sillä periaatteella, että kaikki työt pitää olla ostettavissa tai vuokrattavissa taidelainaamon periaatteella. Kuukauden taiteilijaksi voi hakea myös taiteilijapari tai -ryhmä.

Kuukauden taiteilija huolehtii itse ripustamisesta alkuopastuksen jälkeen. Yhdistys lähettää lehdistötiedotteet ja menovinkit lehteen ja päivittää taidelainaamon netti- ja fb-sivut, mutta muuten kuukauden taiteilija/taiteilijat vastaavat itse markkinoinnista. Taiteilijat seuraavat myös itse teosten mahdollista menekkiä ja tuovat tarvittessa täydennysteoksia tilalle.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus porin.taidelainaamo (ät) gmail.com laita otsikoksi Kuukauden taiteilijaksi taidelainaamoon.

Ripustusohjeita:

Jos olet ollut taidelainaamossa aiemminkin mukana, ja tiedät, miten taidelainaamossa toimitaan (osaat tehdä ripustukset ja laittaa laput seinälle ja teoslomakkeet, jotka täytettävissä ja tulostettavissa alla, kansioihin), voit hoitaa ripustamisen itsenäisesti silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tikkaita voit tiedustella kirjastovirkailijoilta.

Täytä ja tulosta teostietolomakkeet (ladattavissa tältä sivulla, vieritä sivua vähän alaspäin…) kahtena kappaleena jokaisesta teoksesta.

Voit tuoda selailutelineeseen 6 teosta ja seinälle/pienveistoshyllyyn 3 teosta kerrallaan esille. Laita ripustukset kuntoon: Selailutelinetyöt muoveihin ja seinälle tulevat työt lujiin, kuljetusta kestäviin kehyksiin, joiden takana on silmuruuvit tai vastaavat tarpeeksi tukevat (ei teräväreunaiset) lenkit, joiden läpi voi pujottaa ripustuslangan, joka tulee kiskoissa oleviin koukkuihin. Kahvilan asiakkaiden turvallisuuden ja ripustuksen sujuvuuden vuoksi on tärkeää, että työ varmasti pysyy seinällä. Silmuruuvit kannattaa sijoittaa kehyksiin myös reilusti puolenvälin yläpuolelle, ettei työ keikahda ”kasvoilleen” ripustettaessa.

Ripustus tehdään talkoovoimin.

Selailuteline

Selailutelineeseen voi tuoda myyntiin myös kehystämätöntä tai paspiksissa olevaa grafiikkaa, akvarelleja ja piirustuksia. Selailutelineestä ei anneta teoksia vuokralle vaan teokset myydään selailutelineestä ainoastaan kertaostoina, koska mahdollinen kehystäminen jää asiakkaalle.

Huolehdi itse selailutelineeseen tuotavien töiden muovittamisesta, jos se on tarpeellista. Maks.6 työtä/taiteilija kerallaan selailutelineeseen.

Täytä ja tulosta alla olevat lomakkeet kahtena kappaleena

Avaa alla olevista linkeistä lomake, johon täytät tiedot itsestäsi ja teoksesta.

Lomakkeen voi täyttää koneella, ja esitäytetyn lomakkeen voit myös tallentaa itsellesi niin, että omia tietojasi, tilinumeroa ym. sinun ei tarvitse kirjoittaa kuin kerran.

(Tarvitset Adobe Readerin, joka useimmissa koneissa onkin lman muuta.
Jos sinulla ei ole sitä, lataa se ilmaiseksi täältä)

Lomake: Taidelainaamon seinille ja hyllyyn tulevat vuokrattavat tai myytävät teokset

Lomake: Selailutelineeseen tulevat teokset

Lomake: pikkulaput_taidelainaamo

(Huomautus: Firefox avaa usein pdf-tiedostot suoraan selaimeen, missä lomakkeita ei pääse täyttämään. Paina oikeasta yläkulmasta ”Avaa toisella ohjelmalla” -painiketta, niin saat avattua lomakkeen Readerissa, missä sen voi sekä täyttää että että tallentaa.)

Tulosta jokaisesta teoksesta lomake kahtena kappaleena. Lainaus/myynti -tilanteessa toinen kappale lähtee asikkaan mukaan, toinen jää taidelainaamoon. Allekirjoita ne ja nido yhteen, jos mahdollista. Rei’ittääkin ne voi valmiiksi mapitusta varten.

Lomakkeet voi täyttää myös käsin taidelainaamossa, mutta siellä ei ole kopiokonetta, tietokonetta eikä tulostinta, joten siellä joudut kirjoittamaan käsin kaikki kappaleet.

Huomaa, että selailutelineeseen tulevia töitä varten on oma lomakkeensa (kertamyynti).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.