SKjL julistaa avoimen haun ONNI -teemanäyttelyyn

SKjL:n kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville taiteilijoille, taiteilijaryhmille sekä kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille avoin ONNI -teemanäyttely pidetään Lapuan Taidemuseossa 10.2.-27.5.2017.

Näyttelyyn toivotaan monipuolista ja haastavaa kattausta siitä, miten taiteilijat tulkitsevat onnellisuutta nykypäivän Suomessa. Elämme voimakasta murroskautta, joka muuttaa käsityksiämme meistä itsestämme ja asenteistamme suomalaisina, eurooppalaisina ja maailmankansalaisina. Mikä meitä kaikkia yhdistää? Mikä on tavoittelemisen arvoista? Mikä tekee meidät onnellisiksi?

ONNI näyttelyn kuraattorina toimii hämeenlinnalaissyntyinen Sanna Sarva, joka on opiskellut taidetta muun muassa Lontoon Slade Schoolissa ja valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (1998). Lisäksi Sarva on kouluttautunut Aalto-yliopistossa taiteen maisteriksi kuratoinnin ja näyttelypedagogiikan koulutusohjelmassa (2013). Näyttelyitä Sarva on kuratoinut muun muassa Jyväskylän taidemuseoon (The 3 Inch Canvas, 2010) ja Suomen valokuvataiteen museoon (Kuolemasta kuvin, 2012). Sarva on myös Suomen kuraattorien yhdistyksen hallituksen jäsen.

Näyttelyn haku on alkanut ja se tehdään kokonaisuudessaan sähköisesti linkin http://skjl.opencurat.com kautta. Tarkemmat hakuohjeet liiton kotisivuilta. Näyttelyn haku päättyy perjantaina 14.10.2016 klo 16, jolloin sähköisen hakemuksen on oltava perillä!