70-vuotisjuhlanäyttely: Kaupunkikuvia Porista

Porin Taiteilijaseura 70 vuotta: KAUPUNKIKUVIA PORISTA
Poriginal galleriassa 25.11.-31.12.2017

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 24.11. kello 18!

Oiva Virta, Näkymä raatihuoneelle, 1945

Kaupunkikuvia Porista on Porin Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlanäyttely. Näyttely on osa kansallista Suomi100-juhlavuoden viettoa.

Kaupunkikuvia Porista lähti liikkeelle… Porista!  Kaupunkikuva ja kaupunkilainen identiteetti on muuttunut 70:ssä vuodessa vähintään yhtä paljon kuin käsitykset taiteilijuudesta.

Henna Inkinen, Yrjö kadul, 2017

Kun Porin Taiteilijaseura loppuvuodesta 1947 perustettiin, oltiin hyvin erilaisessa kaupungissa kuin vuonna 2017. Tätä haluttiin taiteilijaseurassa tuoda esiin ottamalla näyttelyyn osaksi porilaisen kaupunkikuvan tallentajan ja taiteilijaseuran ensimmäisen johtokunnan jäsenen Oiva Virran teoksia. Virta oli tuottelias maalari, jonka teoksia löytyy tänäkin päivänä useista porilaiskodeista, joista näyttelyn maalauksetkin on lainattu.

Marko Lampisuo, Valtakatu (videoteos, still-kuva), 2017

Taiteilijaseuran nykyiset jäsenet tuovat näyttelyyn omia tulkintojaan porilaisuudesta ja Porin kaupunkitilasta. Nykytaiteilijat ovat taltioineet ja käsitelleet aihetta maalauksen, kuvanveiston, installaatioiden, videoteosten ja ääniteoksen keinoin. Kaupunkikuvia Porista -näyttelyssä voi tehdä visuaalisen aikamatkan 70 vuotta taaksepäin ja mahdollisesti voi nähdä myös välähdyksiä tulevaisuudesta.

Porin Taiteilijaseuran toimintaa ja juhlavuoden tapahtumia ovat vuonna 2017 tukeneet Satakunnan taidetoimikunta ja Porin kaupunki. Suuret kiitokset kaikille Oiva Virran teoksia lainanneille yksityishenkilöille.

Näyttelykonseptin kuraattorina on toiminut seuran puheenjohtaja Anna Halls.

Näyttelyn taiteilijat:
Anna Halls, Henna Inkinen, Kari Kärkiluoma, Marko Lampisuo, Jonna Lepistö, Sanna Pajunen, Samu Raatikainen, Annemaria Silvola, SOFT, Pasi Vainionpää ja Oiva Virta.